Kitüntetés

Dr. Ritter Andreát 2019-ben a Magyar Pszichológiai Társaság Emlékéremmel tüntette ki az LMBTQ szekció megalapításáért, vezetéséért, és a fiatal pszichológus generáció érdekében folytatott nevelő munkájáért.

Tanulmány megjelenés

Dr. Ritter Andrea tanulmánya a társadalmi folyamatok pszichoanalitikus elemzéséről megjelent a New York-i pszichoanalitikus folyóirat, a Psychoanalytic Perspectives 2019. májusi számában.


Recenzió: Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése

Az könyvhöz kapcsolódó ajánlót írta: Dr. Ritter Andrea, mely letölthető az alábbi linkre kattintva:


Tanulmány közlés 2019 őszén

Dr. Ritter Andrea 2019 őszén tanulmányt közölt az Amerikában megjelenő American Journal of Psychoanalysis elnevezésű rangos pszichoanalitikus folyóiratban. Az írás a a Holocaust után emigrált magyar zsidók identitás alakulásáról szól. A tanulmány teljes terjedelmében olvasható:


Magnet KAP hírek

Támogatás
A Magnet Bank Közösségi Adományozási Programjában a PIPA Alapítvány 342.033 forintot kapott. Köszönjük a támogatóknak, a megvalósításról rendszeresen tudósítunk honlapunkon.

Elindult a PIPA Alapítvány "Szociális munkások life coach képzése" elnevezésű projektje.

Együttműködő partnereink:
Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület
Országos Rabbiképző- és Zsidó Egyetem felekezeti szociális munkás szak
Bóta Tímea pszichológus coach, tréner.

Teremtett-e Isten homoszekszuálisokat?

Dr. Ritter Andrea, a Változás Rendelő vezetője és a PIPA Alapítvány elnöke szakértőként szerepel az alábbi HVG cikkben.
A melegség 1973 óta hivatalosan sem betegség, az amerikai Nicolosi házaspár mégis heteróvá nevelné a melegeket. Eredetileg 2002-es A homoszexualitás megelőzése című könyvüket a magyar katolikus egyház hazánk egyik legnevesebb pszichiátriaprofesszorának támogatásával most mégis kiadta.

Tovább a teljes cikkhez:
Mit csináljak, ha más a gyerek? Úgy értem: meleg

Dr. Ritter Andrea, a Változás Rendelő vezetője és a PIPA Alapítvány elnöke szakértőként szerepel az alábbi Dívány cikkben.
Nehéz lehet homoszexuális, biszexuális, transzszexuális gyermek szüleinek lenni. Minden tolerancia és szeretet mellett is bitang kemény megküzdeni azzal a ténnyel, hogy a gyermekünk más, mint a társadalom nagy része, hogy addig is kemény küzdelmei voltak saját maga elfogadásával, és hogy a előbújás után is mindennapos problémát jelent, vagy legalábbis kérdéseket vet fel számára identitása megélése.
Tovább a teljes cikkhez:
Skype

Dr. Ritter Andrea, a Változás Rendelő vezetője és a PIPA Alapítvány elnöke skype tanácsadást folytat külföldön élő magyaroknak.

További információk elérhetők a Változásrendelő honlapján:


Megjelent!

a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciója és az Amerikai pszichológiai Társaság közös gondozásában az Útmutató a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és gender-nonkonform kliensekkel folytatott pszichológiai munkához című kiadvány, amely affirmatív terápiás ajánlásokat tartalmaz a segítő szakmákban dolgozóknak.

További információk elérhetők a Magyar Pszichológiai Társaság honlapján:

A kisebbségi és interkulturális mediáció szerepe és lehetőségei Magyarországon

Dr. Ritter Andrea, a Változás Rendelő vezetője és a PIPA Alapítvány elnöke skype tanácsadást folytat külföldön élő magyaroknak.

Időpont: 2016.01.23. 10:00-17:00
Helyszín: Bálint Ház, Budapest, Révay u. 16, 1065.
Kérjük, részvételi szándékát 2016. Január 21-ig jelezze a következő e-mail címen:
pipa.regisztracio@gmail.com

KONFERENCIA „LMBT mediáció – egy szociálisan innovatív módszer hazai bevezetése” című projektjének 2016. jan. 23-i zárókonferenciájára „A kisebbségi és interkulturális mediáció szerepe és lehetőségei Magyarországon” A zárókonferencián a magyarországi kisebbségi és interkuturális mediációval foglalkozó szakemberek az adott projekt tapasztalatain túl megvitatják a módszer lehetőségeit, jövőjét, az együttműködés lehetőségeit.
A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szünetekben kávét, üdítőt és szendvicset biztosítunk.Hetero vagyok, meleg a házastársam - Workshop a LIFT Fesztiválon
Moderátor: Ritter Andrea

Időpont: 2014.11.09. 14:00-15:30
Helyszín: MÜSZI (Művelődési Szint)

A workshop azt a helyzetet vizsgálja, amikor a partner a kapcsolat ideje alatt vállalja/fedezi fel meleg/leszbikus identitását, vonzódását. Hogyan lehet túljutni ezen az élethelyzeten nagyobb sérülések nélkül? A workshop lehetőséget ad a saját élmények megosztására is.
Moderátor: Ritter Andrea pszichológus
A múlt fájdalma a jelen generációjában lüktet

Időpont: 2014.11.07. 14:00-19:00
Helyszín: Városligeti Műjégpálya - Díszterem

Fél napos INGYENES előadássorozat, melynek témája a Holokauszt év kapcsán: Transzgenerációs trauma, holokauszt szindróma a családállítás tükrében.
Szeretettel várunk minden Kedves Érdeklődőt!

Előadók:
Dr. Angster Mária, klinikai gyermek szakpszichológus, pszichoterapeuta, családállító
Dr. Zseni Annamária, pszichiáter
Dr. Ritter andrea PhD., klinikai szakpszichológus, mediátor

A konferencia a családállítás, mint módszer bemutatásával indul. Majd nves szakemberek beszélnek a tapasztalataikról a transzgenerációs trauma témájában, koncentrálva ezen belül a második és harmadik generációs holokauszt-szindrómára.
A korlátozott létszám miatt a részvétel regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés:
Szlavitsek Szilvia
szilvia@eventonetwork.com
+36 30 676 6337
Előadás a Holocaustról gyermekeinknek

Dr. Ritter Andrea, a Primus Inter Pares (PIPA) Alapítvány tagja előadást tartott a Bét Sálom zsidó közösség felkérésére "Mikor és hogyan beszéljünk gyerekeinknek a Holocaustról?" Az előadásról tudósított az ATV Hiradó is.

Meséld el fiadnak... Hogyan?

Időpont: 2014. Január 25. 18:00.
Előadó: Dr. Ritter Andrea pszichológus és mediátor. Holokauszt - Mikor és hogyan kezdhetünk el "arról" beszélgetni a gyermekeinkkel?