Információk

Számlaszámunk:
PIPA Alapítvány: 16200010-10057144 Magnet Bank.
A PIPA Alapítvány nemzetközi jelleggel működik.
Kuratóriumi tagok:
Dr. Ritter Andrea - elnök
Szőts Ildikó - kuratóriumi tag
Berkes István – kuratóriumi tagTartalmi beszámolók
Céljaink


A Változás Rendelő munkatársai alapítányt hoztak létre, azért, hogy a társadalom hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és kisebbségi csoportjait támogassa, segítse a különbségek felszámolását, alakítsa a társadalom véleményformálását. Ígérjük, minden tudásunkat felhasználva igyekezni fogunk, hogy ezt megtegyük!

Célja a társadalom hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és kisebbségi csoportjainak támogatása, társadalmi integrációjának és a különbségek felszámolásának elősegítése, a társadalom véleményformálásának alakítása az összes segítő technika felhasználásával; pszichológiai, mediációs, coaching, csoport- és egyéni terápiás eszközökkel, tréningekkel.

Workshopok, előadások tartása LMBTQ fesztiválokon, tudományos konferenciákon az LMBTQ pszichológiáról, pl.;

- „Hetero vagyok, meleg a házastársam” - Workshop a Leszbikus Identitások (LIFT) Fesztiválján

A HOLOCAUST HATÁSAIRÓL TARTOTT ELŐADÁSOK
- "Mikor és hogyan beszéljünk gyerekeinknek a Holocaustról?" - Előadás a Bét Shalom zsidó közösségben a 4. Generáció gyermekneveléséről

- A múlt fájdalma a jelen generációjában lüktet – Ismeretterjesztő előadás a transzgenerációs traumák pszichológiájáról.

Legutóbbi nyertes pályázatunk a Norvég Civil Alap támogatásában


LMBT MEDIÁCIÓ - EGY SZOCIÁLISAN INNOVATÍV MÓDSZER MAGYARORSZÁGI BEVEZETÉSE

A projekt az LMBT mediáció Magyarországi bevezetésével foglalkozik. A társadalmi előítéletek, a homofóbia, a szivárványcsalád társadalmi elismertségének hiánya, de főleg a jogi hátrányok kiküszöbölése miatt az LMBT mediáció e csoport esélyegyenlőségét növeli.

Célunk az LMBT és mediációs civil szervezetek együttműködésével az LMBT mediáció, mint szociálisan innovatív módszer elterjesztése, amely segíti a jogi hiányosságok áthidalását, és ezzel elősegíti az érintett csoport jóllétének növelését, a civil és szakmai szervezetek eszköztárának, együttműködésüknek erősítését.
Célcsoportjai: az LMBT civil szervezetek, a mediációs szervezetek és az LMBT kisebbség tagjai; mediátorok; jogászok, bírók; pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek.

Külföldi LMBT mediációs szervezetek meglátogatása, tapasztalatcsere,
ezt követően szakmai anyagok képzési terv kidolgozása, LMBT és mediációs civilszervezetek bevonásával.
Képzések tartása, mediátorok felkészítése az LMBT mediáció sajátosságaival kapcsolatban,
LMBT civilszervezetek tájékoztatása a módszerről.
Szakmai konferencia tartása, az LMBT kisebbség tagjainak tájékoztatása; „jó gyakorlatokat” összegző tanulmányok megjelentetése, megismertetése pszichológusokkal, bírókkal, jogászokkal, mediátorokkal.
A Primus Inter Pares (PIPA) Alapítvány 2016-ban megkapta közhasznú fokozatát.

Kérjük adományaival támogassa a PIPA Alapítvány munkáját:
Közvetlenül: 16200010-10057144 Magnet Bank